Hoogste spaarrente
  • Home
  • Hoogste spaarrente

Waar krijgt u hoogste spaarrente?

Omdat de meeste Nederlanders sparen bij de bank waar ze ook hun betaalrekening hebben krijgen ze vaak niet de hoogste spaarrente op hun spaargeld. De reden hiervoor is dat de traditionele banken vaak een lage spaarrente geven omdat u toch al een betaalrekening bij hen heeft en voor het gemak en vertrouwen voor dezelfde bank kiest. Hiermee loopt u natuurlijk wel de hoogste spaarrente mis! Bovendien gaat naar onze mening dan ook helemaal de bedoeling van het sparen niet meer op, want als u regelmatig geld spaart dan wilt u natuurlijk dat dit geld na verloop van tijd zo veel mogelijk waard wordt.

Verschillende soorten spaarvormen

Er zijn veel verschillende spaarvormen en spaarbanken die uiteraard per spaarvorm andere rentetarieven hanteren. Daarom is het van groot belang voordat u gaat sparen een spaardoel te bedenken zodat u hierbij de meest passende spaarrekening met de hoogste spaarrente kan kiezen. Het is bijvoorbeeld van groot belang om uzelf te bedenken of u het geld voor korte termijn of lange termijn wilt sparen, uiteraard krijgt u vaak op de lange termijn de hoogste spaarrente. Let ook op de voorwaarden want de spaarvormen met de hoogste spaarrente hebben vaak wel meer voorwaarden in vergelijking met een rekening met een lagere spaarrente. Uiteraard is dit niet altijd het geval, maar het is wel belangrijk om dit goed uit te zoeken.

RenteAanbiederNaam spaarrekeningMet voorwaarden? 
4,70%LeBeVeilig SparenJaBekijk de website
2,75%DelaCoöperatiespaarPlan JaBekijk de website
1,10%KnabKwartaal SparenJaBekijk de website
1,10%RegioBankEigen Huis SparenJaBekijk de website
1,10%BLG WonenGroeirente woonspaarNeeBekijk de website
1,05%MoneYou1 jaar VastJaBekijk de website
1,00%Nationale NederlandenInternetsparenNeeBekijk de website
1,00%MoneYou6 maanden VastJaBekijk de website
0,90%KnabFexibel SparenNeeBekijk de website
0,90%SNS BankMaxisparenNeeBekijk de website
0,80%ZwitserlevenInternetSparenNeeBekijk de website
0,80%NIBC DirectInternet-spaarrekeningNeeBekijk de website
1,00%Yapi Kredi BankEuro-plusJaBekijk de website
0,95%OHRA BankInternet SpaarrekeningJaBekijk de website
0,90%ArgentaInternetspaarrekeningNeeBekijk de website
0,90%GarantiBankGouden Internet RekeningNeeBekijk de website
0,90%INGProfijtrekeningJaBekijk de website
0,90%MoneYouVrij opneembaarNeeBekijk de website
0,90%ZwitserlevenMaandsparenJaBekijk de website
0,90%AegonInternetsparenNeeBekijk de website
0,85%AllianzSpaarrekeningJaBekijk de website
0,80%ASN BankIdeaalsparenNeeBekijk de website
0,70%Evi van LanschotEvi SpaarrekeningJaBekijk de website
0,70%ABN AMRODirect sparenNeeBekijk de website
0,60%Triodos BankMaand sparenNeeBekijk de website
0,40%RabobankRabo SpaarRekeningNeeBekijk de website

Het belang van de hoogste spaarrente vergelijken

De financiële markten zijn continue in beweging. Dit heeft  natuurlijk ook effect op de hoogste spaarrente. Zoals u weet is op dit moment de spaarrente een stuk lager in vergelijking met vroeger toen we nog een hogere spaarrente op het spaargeld kregen. Omdat de wereld mede dankzij de technologische ontwikkelingen flinke veranderingen heeft doorgemaakt, geld dit ook voor de financiële markt. U kunt als consument nu gemakkelijk alle rentetarieven met elkaar vergelijken. Hiernaast is de financiële markt zelf ook continue in beweging waardoor het zomaar zo kan zijn dat een spaarrekening die u een paar jaar geleden heeft geopend nu als niet meer de hoogste spaarrente heeft. Gelukkig kunnen we tegenwoordig via het internet gemakkelijk weer de hoogste spaarrente opzoeken en een nieuwe spaarrekening openen.

Hoogste spaarrente en voorwaarden

Het is vaak zo als u bereid bent om extra voorwaarden te accepteren dat u een hogere rente krijgt ten opzichte van een spaarrekening zonder extra voorwaarden. Bijvoorbeeld op het deposito sparen krijgt u een hogere rente omdat u het geld voor een langere periode vast zet en u in de meeste gevallen een boete moet betalen wanneer u het geld eerder terug zou willen dan afgesproken. Internet sparen is hiervan ook een voorbeeld omdat u dan in dit geval alle zaken online dient te regelen, waardoor de bank minder kosten hoeft te maken en zij u natuurlijk een hogere spaarrente kunnen aanbieden.